Plaatsing

De honden die wij promoten zijn na binnenkomst door onze Dierenarts Emma in Roemenië geselecteerd en komen in aanmerking voor een eventuele herplaatsing in Nederland of België. Dit zijn vaak honden die niet meer gewenst zijn door hun eigen baasjes en worden regelmatig gedumpt op straat of gevangen door honden-vangers en overgebracht naar een Shelter. Waar zij 24 uur per dag achter de tralies verdwijnen voor 7 dagen in de week. Een groot gedeelte van deze honden zijn nog heel goed herplaatsbaar. 

 

Plaatsingsprocedure

Wij als Stichting Support For Strays plaatsen alle honden onder een plaatsingscontract dit voorafgaand aan een telefonisch kennismakingsgesprek met daarna een kennismaking bij uw thuis. Hierbij kijken wij samen met u of de hond waarvoor u interesse heeft ook past binnen uw gezinssituatie. 

 

Transport / Aankomst Nederland                                                 

 

Wij laten onze geselecteerd honden met een zeer ervaren transporteur reizen, via het traces system bij de NVWA zodat het duidelijk is dat er een transport komt en wanneer. Aangezien het een lange reis betreft dient u rekening te houden met eventuele vertragingen i.v.m. file of controle van het transport. Uiteraard zijn wij bij elk transport zelf aanwezig. Heel erg belangrijk is bij het afhalen van uw hondje, dat u een goed verwacht passende halsband meeneemt en een Anti- ontsnappingstuig. Zonder aanschaf van een Anti- ontsnappingstuig gaan wij niet over tot plaatsing. De honden dienen DUBBEL aangelijnd te worden. Dus met halsband en een antiontsnappings tuigje en GEEN Flexlijn om de kans zo klein mogelijk te houden i.v.m. ontsnappingsmogelijkheden. De maten hiervan kunnen wij opvragen bij onze Dierenarts Emma, ook kunt u rechtstreeks bij ons terecht voor een antiontsnappings tuigje. De kosten voor een antiontsnappingstuig zijn 20 Euro. Naast dit alles is het verstandig om even met uw hond bij uw dierenarts een afspraak te maken voor een kennismaking en een eventuele check up.

 

Kosten

 

De kosten voor een gesteriliseerde/gecastreerde hond vanaf 1 jaar rechtstreeks uit het Shelter in het buitenland zijn in totaal 295 Euro.

Voor een pup vanaf 3,5 maanden tot 1 jaar zijn de kosten 315 Euro.  Ook als de honden in opvang verblijven bij onze Dierenarts Emma.

Dit is incl. chip,paspoort, ontwormd, ontvlooit, volledig geënt, waaronder rabiës met een 4x snap test op buitenlandse ziektes en vlak voor het transport nog een Giardia test. Voor honden die herplaatst moeten worden vanuit Nederland, waarvoor onze hulp wordt ingeschakeld door particulieren hebben wij lagere tarieven, deze zijn afhankelijk van sterilisatie/castratie, entingen etc.

 

Anti-ontsnappingstuig

 

Zodra in land van herkomst de honden op transport gaan, verlaten zij hun vertrouwde omgeving en verzorgers. Een transport kan zeer stress vol zijn voor honden i.v.m. de voorgeschiedenis van de hond die vaak niet bekend is. Na een rit van 2 dagen met voor de honden ook onbekende verzorgsters komen zij bij aankomst van het transport in voor hun onbekende armen terecht ( nieuwe baasjes). In de media lezen wij regelmatig dat er honden tijdens een transport en/of bij de nieuwe baasjes toch ontsnappen. Deze worden deze dan aangereden en/of dood teruggevonden en soms zonder kleerscheuren teruggevonden, maar wel met een trauma. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn om een hondje met een rugzakje dit te laten overkomen. Om dit alles zoveel mogelijk te voorkomen zijn wij zelf altijd aanwezig bij aankomst van een transport en is het aanschaffen van een anti-ontsnappingstuigje verplicht!  Daarnaast dient u bij het afhalen van het transport en thuis de hond de eerste maanden dubbel aan te lijnen en GEEN gebruik te maken van Flex-lijnen.  

       www.medpets.nl                            www.pets-Expert.nl           http://thedoglounge.nl     

 

Chipregistratie/Verzekering

 

Maak van je huisdier niet nogmaals een ZWERFDIER ! Vergeet het oude adres niet te wijzigen naar het nieuwe adres bij een eventuele verhuizng.    

                                                                  

Waarom zou ik mijn hond verzekeren ? Een logische vraag, maar een ongeluk zit in een klein hoekje en een ziekte komt altijd onverwachts! Uw Dierenarts kan uw hond of kat vaak weer volledig genezen, maar rekeningen van € 600 of meer zijn echt geen uitzonderingen, U moet dit geld dan wel hebben.                                     

Nazorg   

 

Natuurlijk is de nazorg ook heel belangrijk. De eerste periode houden wij graag regelmatig contact. Dit kan telefonisch,per e - mail en/of  d.m.v. foto's. Dit alles onder de Algemene Verordening Gegevensverwerking

 

Extra veiligheid / GPS Tracker 

 

Volgens de Nos zijn er in 2017 78.000 huisdieren vermist geraakt. Je moet er niet aan denken dat dit jou en jou trouwe viervoeter overkomt. Gelukkig is er een oplossing de GPS Tracker.

Eeen GPS Tracker is een apparaatje die een signaal uitzend naar satellieten en hiermee kan er bepaald worden op welke coördinaten jou hond zich op dat moment bevindt. Het kastje is weer gekopeld aan je telefoon. Er zijn verschillende soorten GPS Trackers te verkrijgen online.

 

 

 

 

Hulpmiddel Wificamera

 

Mocht u inzicht willen krijgen in wat uw hond doet tijdens uw opbouwende afwezigheid. Dan is deze Wifi camara een heel fijn hulpmiddel. De camera is geheel draaibaar en met nachtvisie. Uiteraard hebben wij deze zelf getest.