Adoptieprocedure

 

Mocht u een hondje zijn tegen gekomen op onze facebook pagina vanuit het Buitenland en u overweegt over te gaan tot adoptie. Bedenkt u zich dan goed dat dit GEEN ras honden zijn, en de omstandigheden waarin deze honden zijn gevonden slecht zijn. De honden kunnen op straat zijn geboren, of door de oude eigenaar op straat zijn gezet, of gevangen zijn door de hondenvangers en gedumt zijn in Shelters.  Dit zijn honden waarvan vaak de voorgeschiedenis niet bekend is. Dus het kan goed zijn dat een hondje niet zindelijk is, verlatingsangst heeft en/ of nog niet kan meelopen aan een riem en antiontsnappingstuigje. Ook kennen de meeste honden geen katten, tenzij deze bij onze Dierenarts Emma in Roemenië in opvang verblijven.

 

Kennismakingsgesprek

 

Wij als stichting Support For Strays zullen alleen honden plaatsen onder contract en voorafgaand aan een  telefonisch kennismakingsgesprek met daarna een kennismakingsgesprek/ huisbezoek bij uw thuis.  Hierbij kijken wij samen met u of de hond waarvoor u interesse heeft ook past binnen uw gezinssituatie. Bij eventuele goedkeurig zullen wij de adoptieprocedure in gang zetten. Bij eventuele reservering van een hondje betaald u vooruit de reserveringskosten van 130 Euro.  Deze kosten worden later in mindering gebracht van het gehele adoptiebedrag. Ook kan het voorkomen dat u soms een paar weken op uw hond moet wachten voordat u hem/haar welkom kan heten in uw huis. Dit i.v.m. een eventuele castratie/sterilisatie van het hondje, rabiës entingen, testuitslagen en een verwachte transport datum.

 

Adoptiekosten

 

De adoptiebijdrage voor een gesteriliseerde/gecastreerde hond vanaf 1 jaar rechtstreeks uit het buitenland is in totaal 315 Euro. 

Dit is incl. chip,paspoort, ontwormd, ontvlooit, volledig geënt, waaronder rabiës en zal de hond als extra getest worden op Giardia met transport naar Nederland onder tracers.

Voor honden die herplaatst moeten worden vanuit Nederland, waarvoor onze hulp wordt ingeschakeld door particulieren hebben wij lagere tarieven deze zijn afhankelijk van sterilisatie/castratie, entingen etc.

 

Transport / Aankomst Nederland                                                 

 

Wij laten de honden met een zeer ervaren transporteur reizen, via het traces system bij de NVWA zodat het duidelijk is dat er een transport komt,wanneer etc. Aangezien het een lange reis betreft dient u rekening te houden met eventuele vertragingen i.v.m. file of controle van het transport.Heel erg belangrijk is bij het afhalen van uw hondje, dat u een goed verwacht passende halsband meeneemt en een ANTI ONTSNAPPINGS TUIGJE! De honden dienen DUBBEL aangelijnd te worden. Dus met halsband en een antiontsnappings tuigje en GEEN Flexlijn om de kans zo klein mogelijk te houden i.v.m. ontsnappingsmogelijkheden. De maten kunnen wij hiervoor opvragen. Ook thuis dient men de eerste periode de hond dubbel aangelijnd te houden en GEEN gebruik te maken van een FLEXLIJN. Naast dit alles is het verstandig om even met uw hond bij uw dierenarts een afspraak te maken voor een kennismaking en een eventuele check up.

 

Anti-ontsnappingstuig

 

Zodra in land van herkomst de honden op transport gaan, verlaten zij hun vertrouwde omgeving en verzorgers. Een transport kan zeer stress vol voor honden zijn i.v.m. de voorgeschiedenis van een hond die vaak niet bekend is. Na een rit van 2 dagen met voor de honden ook onbekende verzorgsters komen zij bij aankomst van het transport in voor hun onbekende armen terecht ( lees adoptanten). In de media lezen wij regelmatig dat er honden tijdens een transport en/of bij de adoptant toch ontsnappen. Deze worden deze dan aangereden en/of dood teruggevonden en soms zonder kleerscheuren teruggevonden, maar wel met een trauma. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn om een hondje met een rugzakje dit te laten overkomen. Om dit alles zoveel mogelijk te voorkomen zijn wij zelf altijd aanwezig bij aankomst van een transport en is het aanschaffen van een anti-ontsnappingstuigje verplicht!  Daarnaast dient u bij het afhalen van het transport en thuis de hond de eerste maanden dubbel aan te lijnen en GEEN gebruik te maken van Flex-lijnen. De maten voor een anti-ontsnappingstuigje kunnen wij opvragen bij onze Dierenarts en deze zijn te bestellen via onze website onder de knop  anti-ontsnappingstuigje.

       www.medpets.nl                             www.pets-Expert.nl            http://thedoglounge.nl     

 

Chipregistratie/Verzekering

 

Maak van je huisdier niet nogmaals een ZWERFDIER en registreer uw huisdier d.m.v. chipregistratie! Dit kan bijvoorbeeld bij de NDG Ook bij een eventuele verhuizing dient u dit opnieuw door te geven.  

                                                                  

Waarom zou ik mijn hond verzekeren ? Een logische vraag, maar… een ongeluk zit in een klein hoekje en een ziekte komt altijd onverwachts! Uw dierenarts kan uw hond of kat vaak weer volledig genezen, maar rekeningen van € 600 of meer zijn echt geen uitzonderingen, U moet dit geld dan wel hebben.                                     

Nazorg   

 

Natuurlijk is de nazorg ook heel belangrijk. De eerste periode houden wij graag regelmatig contact. Dit kan telefonisch,per e - mail en/of  d.m.v. foto's. Ook kan een medewerker van de stichting nog een nabezoek bij u komen doen. Dit alles onder de Algemene Verordening Gegevensverwerking

 

Extra veiligheid / GPS Tracker 

 

Volgens de Nos zijn er in 2017 78.000 huisdieren vermist geraakt. Je moet er niet aan denken dat dit jou en jou trouwe viervoeter overkomt. Gelukkig is er een oplossing de GPS Tracker.

Eeen GPS Tracker is een apparaatje die een signaal uitzend naar satellieten en hiermee kan er bepaald worden op welke coördinaten jou hond zich op dat moment bevindt. Het kastje is weer gekopeld aan je telefoon. Er zijn verschillende soorten GPS Trackers te verkrijgen online.

 

Hulpmiddel Wificamera

 

Mocht u inzicht willen krijgen in wat uw hond doet tijdens uw opbouwende afwezigheid. Dan is deze Wifi camara een heel fijn hulpmiddel. De camera is geheel draaibaar en met nachtvisie. Uiteraard hebben wij deze zelf getest.